Hoe ziet het eerste jaar er uit?

U wordt puppycoach bij ons en u bent geplaatst op lijst, maar hoe ziet dan zo’n eerste jaar eruit.

Als u in de gelegenheid bent om al onze trainingsdagen zo veel mogelijk mee te kunnen lopen dan is dat ontzettend fijn. Wij leren u dan al een beetje kennen en u wordt dan al een beetje voorbereidt op de komst van uw pup.

We plannen ook met u een eerste theorieles voor die tijd, zodat u niet alle informatie krijgt op de dag dat u uw pup komt ophalen.

Trainingsdagen

We hebben meerdere plekken in Nederland waar bij trainen in groepen, in Lelystad, Rutten en Eindhoven. Tevens zijn wij ook bezig voor de regio Tilburg. Woont u niet bij een van deze locaties in de buurt en kunt u dus niet 1x per week naar ons toekomen, dan zoeken wij een geschikte hondenschool bij u in de buurt. Het is dan wel noodzakelijk dat u 1x per twee maanden naar ons toekomt voor een aparte training zodat wij de resultaten van de training kunnen evalueren en eventuele aandachtspunten met u kunnen bespreken

We trainen veel diverse locatie omdat het belangrijk is dat de honden overal mee bekent raken. Wij begeleiden u tijdens de opvoeding van de hond, maar kunnen tijdens de trainingsdagen ook om de vorderingen en eventuele zwakke punten van de hond te beoordelen. Om een optimaal trainingsprogramma te bieden, zijn de bijeenkomsten gesplitst in leeftijdsgroepen. Deze bijeenkomsten zijn verplicht en kunnen alleen bij hoge uitzondering niet gevolgd worden.

Wij begeleiden onze puppycoaches zo optimaal mogelijk. Er is een vaste begeleidster die als het nodig is puppycoaches thuis of bij onze school extra begeleiding geeft. Voor alle medische zaken hebben wij onze eigen dierenarts in dienst, welke de zorg van onze honden, nauwkeuring in de gaten houdt.

Het afscheid

Als de hond een jaar oud is, komt hij of zij bij ons terug. Wij leren de hond dan de fijne kneepjes van het vak. Voor u is dan de tijd gekomen afscheid van uw hond te nemen. Dat is niet makkelijk als je een jaar lang vol liefde en toewijding een hond hebt opgevoed. Toch blijkt steeds dat het afscheid een verdrietig maar tegelijk ook een mooi afscheid is omdat men weet dat men daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan het verrijken van het leven van een ander mens.

Vaak krijgen wij de vraag ‘zien we onze hond dan nooit meer terug?’. Dat is afhankelijk van het gevoel daarover van de cliënt, de een vindt dat wel heel prettig terwijl een ander dat volstrekt niet prettig kan vinden. Daarom beslist de cliënt of er contact blijft bestaan. Uiteraard weten wij altijd hoe het met de hond gaat, zodat u altijd kunt horen hoe de cliënt en ‘uw’ hond samen in het leven staan.

Als u wilt kunt u opnieuw in aanmerking komen voor een andere geleide- en/of hulphond in spe. Maar dat is geen must. Als u besluit om dit jaar puppycoach te worden, betekent dat natuurlijk niet dat het volgend jaar ook in uw leven past. Wij begrijpen en respecteren dat.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.