Coach een pup

Waarom een pup coachen

Een assistentiehond is voor mensen veel meer dan alleen maar een hulpmiddel, het is vooral ook hun kameraad. Dat sluit helemaal aan bij het uitgangspunt van onze school. Wij voelen ons ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van leven van de hond die wij leveren. Wij verwachten daarom van een cliënt dat de hond goed verzorgd wordt en een fijn leven krijgt.

Hoe ziet het jaar er uit?

U wordt puppycoach bij ons en u bent geplaatst op lijst, maar hoe ziet dan zo’n eerste jaar eruit.

Als u in de gelegenheid bent om al onze trainingsdagen zo veel mogelijk mee te kunnen lopen dan is dat ontzettend fijn. Wij leren u dan al een beetje kennen en u wordt dan al een beetje voorbereidt op de komst van uw pup.

We plannen ook met u een eerste theorieles voor die tijd, zodat u niet alle informatie krijgt op de dag dat u uw pup komt ophalen.

Trainingsdagen

Wij trainen in de buurt van onze locatie. Woont u niet in de buurt en kunt u dus niet 1x per week naar ons toekomen, dan zoeken wij een geschikte hondenschool bij u in de buurt. Het is dan wel noodzakelijk dat u 1x per twee maanden naar ons toekomt voor een aparte training zodat wij de resultaten van de training kunnen evalueren en eventuele aandachtspunten met u kunnen bespreken

We trainen veel diverse locatie omdat het belangrijk is dat de honden overal mee bekent raken. Wij begeleiden u tijdens de opvoeding van de hond, maar kunnen tijdens de trainingsdagen ook om de vorderingen en eventuele zwakke punten van de hond te beoordelen. Om een optimaal trainingsprogramma te bieden, zijn de bijeenkomsten gesplitst in leeftijdsgroepen. Deze bijeenkomsten zijn verplicht en kunnen alleen bij hoge uitzondering niet gevolgd worden.

 

#999999

Wij proberen onze coaches zo optimaal mogelijk te begeleiden. Er is een vaste begeleidster die als het nodig is puppycoaches thuis of bij onze school extra begeleiding geeft. Wij geven ook geregeld extra lessen met diverse thema’s via google meet en op ons coach portaal vindt u allerlei extra informatie.

Het afscheid

Als de hond een jaar oud is, komt hij of zij bij ons terug. Wij leren de hond dan de fijne kneepjes van het vak. Voor u is dan de tijd gekomen afscheid van uw hond te nemen. Dat is niet makkelijk als je een jaar lang vol liefde en toewijding een hond hebt opgevoed. Toch blijkt steeds dat het afscheid een verdrietig maar tegelijk ook een mooi afscheid is omdat men weet dat men daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan het verrijken van het leven van een ander mens.

Vaak krijgen wij de vraag ‘zien we onze hond dan nooit meer terug?’. Dat is afhankelijk van het gevoel daarover van de cliënt, de een vindt dat wel heel prettig terwijl een ander dat volstrekt niet prettig kan vinden. Daarom beslist de cliënt of er contact blijft bestaan. Uiteraard weten wij altijd hoe het met de hond gaat, zodat u altijd kunt horen hoe de cliënt en ‘uw’ hond samen in het leven staan.

Als u wilt kunt u opnieuw in aanmerking komen voor een andere geleide- en/of hulphond in spe. Maar dat is geen must. Als u besluit om dit jaar puppycoach te worden, betekent dat natuurlijk niet dat het volgend jaar ook in uw leven past. Wij begrijpen en respecteren dat.Wij 

De aanmeldingsprocedure

Wij zijn natuurlijk blij als u interesse heeft om puppycoach te worden en gaan dan ook graag met u in gesprek hierover. We willen u daarom vragen om het inschrijfformulier in te vullen, dit geeft ons vast een beeld van uw situatie. Als wij het formulier hebben ontvangen dan maken wij een afspraak met u.

Deze afspraak is geheel vrijblijvend. Het is immers niet niks om een pup voor een jaar in huis te nemen en als ze dan het ondeugende er af hebben hem of haar weer naar een jaar af te moeten staan.

Tijdens het gesprek kunt u ons alle vragen stellen en kunnen wij van onze kant bekijken of wij denken dat puppycoach zijn wat voor u is. Mocht het van beide kanten klikken dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Zodra wij een pup beschikbaar hebben voor u, nemen wij contact met u op.

In de tussentijd krijgt u van ons alvast informatie, zodat u zich vast kunt inlezen in de manier waarop wij omgaan en trainen met onze honden.

Gedurende de wachtperiode zou het al heel fijn zijn als u onze lessen mee kunt lopen. U kunt dan kennis maken met de andere puppycoaches en leert meteen over de trainingen. Op die manier maakt u zich alvast de manier van omgaan met de hond eigen en komt niet alles tegelijk op u af als u een pup van ons in huis krijgt.

Reacties zijn gesloten.