Onze Honden

Onze Honden

Wij trainen op dit moment het meeste blindengeleidehonden en ADL-Honden. 

Deze honden worden vergoedt vanuit de basis zorgverzekering. 

Blindengeleidehonden

Een geleidehond is een hond die een persoon met een zeer beperkte visus helpt zich op een zo veilig, adequaat en ontspannen mogelijke manier door het verkeer te laten geleiden. 

In principe volgt een geleidehond een zo recht mogelijke lijn. Obstakels als zijwegen, trappen, stoepranden en zebrapaden worden door de hond duidelijk voelbaar via het tuig aangegeven. Daarbij kent de hond een aantal zoekopdrachten zoals het vinden van deuren, banken, vervoersmiddelen en trappen. 

Een geleidehond zorgt er voor dat zijn begeleider nergens tegenaan loopt of ergens in valt en begeleidt hem/haar naar de bestemming die de cliënt aangeeft. Een geleidehond kan geen huisnummers aangeven, stoplichten begrijpen, stratenplannen uit zijn hoofd kennen of straatnamen onthouden. Deze dienen door de gebruiker gekend te worden. Uiteraard bieden moderne hulpmiddelen verdere ondersteuning in het vergroten van de mobiliteit. 

Wij zijn aangesloten bij de IGDF (International Guide Dog Federation) en werken dus volgens de eisen zoals deze zijn opgesteld door de Federatie en de verzekeringsmaatschappijen. 
Klik hier voor meer informatie over de IGDF www.igdf.org.uk

ADL-Honden

Een hulphond kan verschillende taken hebben, op dit moment leiden wij alleen honden op die mensen helpen met een lichamelijk beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven, De ADL-Hulphonden. Dit is een hond voor mensen met een beperkte arm functie die zeer beperkt worden in hun activiteiten in het dagelijks leven.
Personen met een functiebeperking zijn vaak afhankelijk van formele-, maar ook van informele zorg, zoals bij voorbeeld zorg van partner of familielid. Een ADL-Hulphond kan daar ontzettend veel verlichting in brengen. 

Naast de taken in huis die hij kan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld hulp bij opstaan, aankleden, deuren openen en spullen aangeven, kan hij ook buitenshuis heel veel betekenen zoals bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, liftknoppen bedienen, etc. Hierdoor wordt de zelfstandigheid en vrijheid van iemand met een functiebeperking enorm vergroot en daar werken wij heel graag aan mee. 
Wij zijn aangesloten bij de ADEU (Assistance Dogs Europe) en werken dus volgens de eisen zoals deze zijn opgesteld door de Federatie en de verzekeringsmaatschappijen. 

Klik hier voor meer informatie over de ADEU assistancedogseurope.org

Reacties zijn gesloten.